Select Your Language

Browse this website in:
video
Сузе јаче од смрти ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао свештеник Жељко Ђурица   
уторак, 15 новембар 2011 07:07

СУЗЕ ЈАЧЕ ОД СМРТИ
Христос не само да прима грешника, већ га очекује, тражи, пресреће...свуда, па чак и на оним местима где би мало ко зашао. Ово је кратка прича о свепраштајућој љубави Христовој према грешницима који се кају. Ко би очекивао да ће се затворским ходницима икад проломити громогласан, покајнички повик окорелог, опасног криминалца, силеџије и убице: "Христе! Христе! Зар си ми опростио?!"

 
ПРАВОСЛАВНА МУЗИКА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао свештеник Жељко Ђурица   
недеља, 30 октобар 2011 07:14

Псалам 117 (118) на србском језику

Thumbnail http://www.youtube.com/watch?v=o9LdHm7RFC8&feature=related

 

LAST_UPDATED2
 
ПЕЧАТ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
петак, 21 октобар 2011 08:28

погледајте: http://rtrs.tv/av/player.php?id=15155&x=1

Политички магазин РТРС-а, у којем је измеђуосталог, објављен прилог о Страдању Србског народа у Другом свјетском рату, на подручју Ливна.

Управа парохије лијевањске захваљује Јавном сервису Радио-телевизији Републике Српске на сарадњи и подршци, око обиљежавања 70 година од масовног страдања православних Срба.

LAST_UPDATED2
 
КОСОВО И МЕТОХИЈА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 20 октобар 2011 17:03

Филм о Косову

Thumbnail

видео:http://www.youtube.com/watch?v=jMQXcmrPMzM&feature=related

Филм је 2008. године, на Сретење, снимио Рус, који је био у посети светињама Косова и Метохије. Према речима једног од монаха из манастира у коме је као гост боравио аутор филма, нико није ни помислио да ће тај младић снимити нешто овако добро. Углавном је био неприметан и ненаметљив.

Молебан за страдални народ наш на Косову и Метохији

Молебан за страдални народ наш на Косову и Метохији
Молебан за страдални народ наш на Косову и Метохији
Молебан за страдални народ наш на Косову и Метохији

Још се молимо Господу Богу нашему да
услиши вапаје и молбе страдајућег народа
свога на Косову и Метохији и осталим
српским земљама, и за све који правде ради
страдају и трпе прогоне и злостављања, и да
брзо пошаље благодат и силу своју и заштити
невино прогањане, рецимо сви усрдно:
Господе, помилуј.

Текст Молебна за страдални народ наш на Косову и Метохији (pdf) можете у целини преузети ОВДЕ.

 

LAST_UPDATED2
 
ДУХОВНИЦИ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 17 октобар 2011 21:41

МИТРОПОЛИТ МЕСОГЕЈЕ И ЛАВРЕОТИКЕ НИКОЛАЈ

Међу најзанимљивијим личностима савременог православља, али и у света духовности уопште, свакако је Митрополит Мeсогеје и Лaвриотике Г. Николај Хаџиниколау. У Атини је дипломирао физику, на Харварду магистрирао астрофизику, а на Институту за технологију у Бостону магистирирао механички инжењеринг, докторирао биомедицинску технологију на Харвардском медицинском факултету, магистар богословља постао на Грчком богословском факултету у Бостону, а степен доктора теологије стекао на  Богословском факултету у Солуну. У Америци је био запослен у НАСИ, као консултант за свемирску медицинску технологију, а истовремено радио у више болница где изналази нове методе за лечење коронарних болести. Потом оставља све и одлази на Свету Гору, где се после двогодишњег искушеничког стажа, замонашио у манастиру Симонопетри. За митрополита Мeсогеје и Лaвриотике изабран је 2004. Године.

Опширније...

LAST_UPDATED2
 
ФИЛМ КЛЕТВА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао свештеник Жељко Ђурица   
среда, 14 септембар 2011 07:52

Документарни филм "Клетва", у продукцији Фондације Пријатељ Божји, вапај је, не само личним, већ свенародним покајањем. Заробљен у тамницу незнања, одвојен од Бога, огрезао у греху, српски народ не слути како се управо на њему испуњавају речи Божијег упозорења и вапаја: "Изгибе мој народ, јер је без знања".

 

LAST_UPDATED2
 
Старац Гаврило - у сусрет царству ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 20 јул 2011 04:43
STARAC GAVRILO - U SUSRET CARSTVU

Srpska zemlja dala je hrišćanstvu mnogo svetih i prepodobnih, kao i mnoštvo mučenika i ispovednika vere Pravoslavne. Ovaj film posvećen je jednom od njih – monahu, starcu Gavrilu. Ostaće upamćen po mnogim proročkim rečima o nadolazećem vremenu i iskušenjima koja očekuju nas hrišćane. „Srbinu slobode neće biti sve dok Rusija ne postane Carevina, molite se Bogu da do toga što pre dođe“, rekao je starac Gavrilo.

 

 

Старац Гаврило-Starac Gavrilo from Prijatelj Boziji on Vimeo.

LAST_UPDATED2
 
AВА ЈУСТИН ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 25 мај 2011 02:05

Филм, у продукцији манастира Ћелије код Ваљева, режирао је ђакон Ненад Илић.
AВА ЈУСТИН

У филму се по први пут могу видети до сада необјављиване фотографије и видео записи о Ави Јустину, који је од 1948. до 1979. године, у својеврсној изолацији тадашње власти, живео у манастиру Ћелије.

Ава Јустин се сматра једним од највећих плодова србске лозе, раме уз раме са Светим Савом и Светим Николајем. Његове громогласне и потресне беседе као и да данас одјекују међу Србима у овим смутним временима. Архимандрит манастира Ћелије, доктор теологије, професор Београдског универзитета, велики противник свејереси екуменизма, човек који се служио са 11 речника и говорио 4 страна језика, великан србског рода који је пролио потоке суза за свој неверни народ, о како нам је данас потребан. То је наш ава!

AVA JUSTIN - АВА ЈУСТИН from Prijatelj Boziji on Vimeo.

 

 
ФИЛМ О ГОСПОДУ ИСУСУ ХРИСТУ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао парох лијевањски, протојереј Жељко Ђурица   
петак, 22 април 2011 13:11

Филм ИСУС, синхронизовано на српски

http://www.youtube.com/watch?v=WbD3DVeIQVo&feature=related

Thumbnail

 
Руски православни филмови ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
петак, 17 децембар 2010 23:46
Руски православни филм ТВРЂАВА

У документарном филму под називом „Тврђава“ налазимо дивну причу о дјелатној љубави руских монаха, који у Световазнесењском манастиру, недалеко од границе са Румунијом, брину бригу о 220 сирочића, којима су они једина узданица у данашњем свијету отуђености и друштвене неосјетљивости.

Наиме, отац Михаил, заједно са својих 90 калуђера, неуморно се стара за ове малишане, који су, остављени од свих, нашли топлину родитељске љубави под сводовима световазнесењске обитељи, чије је срце толико велико и испуњено спокојем само онда када је у стању да спокој и срећу пренесе и на лица напуштене дјеце, од којих су многа тешко болесна. Због тога је ова дивна прича, проткана истинским човјекољубљем и христољубљем, доказ да Христова љубав безгранично обитава у душама православних монаха, на чије се подвиге несебичне љубави можемо и морамо угледати, да бисмо оправдали своје људско назначење и позваност да љубављу љубав умножимо.

Упоредо са вођењем очинске бриге о малишанима, монаси овога манастира неуморно граде храмове и конаке, раде на манастирској економији, дочекују и испраћају госте...    
Овај документарни филм, којег са радошћу препоручујемо, представља подстрек, како монасима, тако и мирјанима, да искажу своју љубав према потребитима свуда и на сваком мјесту, а нарочито према дјеци, на чију се базазленост и искреност морамо угледати, сљедствено ријечима Христовим: „Заиста вам кажем: ако не будете као дјеца нећете ући у Царство Небеско“!


Руски Православни филм Придел Ангела вреди погледати једини проблем сто нема превода још на српски .

 

 

Верзија која је овде постављена титлована је и на енглески тако да ко раѕумије помало руског или енгелског може да погледа.

 

 

 

 


ОСТРВО


O S T R V O

Филм “Острво”, Павела Лунгина, дубоко је духовна психолоска драма, са изванредним глумачким остварењем Петра Мамонова у улози јуродивог старца Анатолиија. Проћелав, крезуб, у подераној мантији и неумивеног лица, отац Анатолиј оптерећен осећајем кривице, налази се у вечитој потрази за душевним миром и опроштењем давно почињеног убиства којег не може ничим да се ослободи.
погледај филм:

Руска филма ПОП

Руски играни филм заснован на истинским догађајима

LAST_UPDATED2
 
ПАКАО У РАВНОМ ДОЦУ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 26 октобар 2010 13:21

Документарни филм:

ОПРОСТИТИ МОРАМО ЈЕР СМО ХРИШЋАНИ, ЗАБОРАВИТИ НЕ СМЕМО,
ЈЕР ЈЕ ЗАБОРАВ ВЕЛИКИ ГРЕХ И САУЧЕСНИШТВО СА НЕЉУДИМА ...

 

LAST_UPDATED2
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM