Select Your Language

Browse this website in:
БОЖИЋ У ЛИЈЕВАЊСКОЈ ПАРОХИЈИ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао свештеник Жељко Ђурица   
среда, 09 јануар 2013 22:58

Прослављање Божића, једног од највећих Хришћанских празника, у Ливну је почело вечерњим богослужењем на Бадњи дан у 17:00 часова.

Лијевањским парохијанима су се придружили вјерници из Томиславграда (Дувна), као и вјерници из села Доњег Ливањског поља, и тиме допринијели да ово буде најбројније Божићно окупљање у протеклих десет година.

Након вечерње службе услиједило је, по обичају, пијукање а затим и подјела пакетића за дјецу. Ове године је дјецу која живе у Ливну, посебно обрадовало Удружење Огњена Марија Ливањска из Београда, које је припремило богате пакетиће и санке  за дјецу.

Духовну радост и добро расположење осјетили су и одрасли који су уз кувано вино и ватромет наставили дружење поред запаљеног бадњака.

На сам дан празника рођења Богомладнца Христа, служена је Света Литургија. Већина присутних вјерника приступила је светим тајнама Исповијести и Причешћа.

У име дјеце, њихових родитеља и парохијана, Управа парохије лијевањске од срца захваљује Удружењу Огњена Марија Ливањска на материјалној и моралној подршци.

Посебно дирнути њиховом гестом, били су старији и угрожени парохијани које су чланови удружења, заједно са свештеником, обишли и уручили им пакете са најосновнијим животним намирницама.

 

Парох лијевањски

Протојереј-ставрофор Жељко Ђурица

9.1.2013. године


 

 

LAST_UPDATED2
 

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM