Select Your Language

Browse this website in:
У КИКИНДИ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 24 децембар 2018 08:57

”Ливањски Срби – трајање кроз векове”

СЛИКЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕhttps://omlivanjska.com/2018/12/24/kikindaizlozbaotvorena/

У петак 21. децембра 2018. године, изложба ”Ливањски Срби – трајање кроз векове” отворена је у Кикинди, Банатском градићу и општини у којој живи знатан број колониста пореклом из Босанске Крајине, па тако и Ливањског поља.

Отварању изложбе присуствовало је 50-ак посетилаца. Окупљенима се прво обратио протојереj Миленко Сандић, парох кикиндски и свештеник бугојански до последњег рата, благословивши скуп и осврнувши се на дешавања која су захватила народ Бугојна, Купреса и Ливна током протеклих неколико деценија. Испред Удружења Огњена Марија Ливањска, окупљенима се обратила Дијана Ковачић. Својим наступом вече је обогатио и КУД ”Извор” из Накова, чији су чланови – пореклом из општине Босанско Грахово и других делова Босанске Крајине – отпевали неколико изворних народних песама из овог краја. Рецитујући стихове своје песме ”Вапур” посвећене Маркици Бошковићу те страдању и обнови његове породице, присутне је поздравио и Тодор Бошковић из Рујана. На крају овог програма, изложбу је свечано отворио Марко Марковљев из Културног центра Кикинда.

Удружење посебну захвалност дугује Ради Шегрт захваљујући чијем огромном труду је ова изложба и приказана публици у Кикинди. Надамо се да ће се и други наши земљаци из Србије и Републике Српске јавити ради помоћи при организовању даљих изложби.

Становници Кикинде имаће прилику да погледају изложбу, која се налази у Културном центру Кикинда, све до Нове године.

Ово је осми пут да је публика имала прилике да се упозна са изложбом ”Ливањски Срби – трајање кроз векове”, након успешних изложби у Београду, Бања Луци, Новом Саду, Бијељини, Лондону, Аранђеловцу и Панчеву.

Повезане вести:

Најава: у Кикинди изложба

„Срби ливањског поља -

- трајање кроз векове”

Изложба „Срби ливањског поља-трајање кроз векове“, коју су већ имали прилике да виде становници: Београда, Бања Луке, Новог Сада, Бијељине, Лондона, Аранђеловца, Панчева, биће приказана и у Кикинди.

Свечано отварање одржаће се у петак, 21. децембра 2018. године, у Културном центру Кикинда, са почетком у 19. часова.

Аутори изложбе су: проф. др Вељко Ђурић Мишина и Радован Пилиповић, а организатори Удружење Огњена Марија Ливањска и Културни центар Кикинда.

У програму свечаности отварања изложбе учествоваће: Душко Ћутило, директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, отац Предраг Црепуља, парох Лијевањски, представници организатора изложбе, КУД „Извор“ из Накова, као и женски ансамбл „Мелозми“ КЦ Кикинда.

Позивамо све зантересоване да присуствују свечаном отварању или да погледају изложбу која ће бити отворена до 28. децембра т.г.

Улаз слободан

LAST_UPDATED2
 

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM