Select Your Language

Browse this website in:
Аранђеловац: Отварање изложбе ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 30 октобар 2017 21:04

”Срби Ливањског поља -

- трајање кроз векове”

ОРИГИНАЛНИ ЛИНК: https://omlivanjska.com/2017/10/29/izlozbaarandjelovac/

Изложбу експоната и фотографија коју је, са благословом Његовог Преосвештенства, тадашњег владике бихаћко-петровачког господина Атанасија, припремило Удружење Огњена Марија Ливањска у жељи да осветли део своје богате културне и духовне заоставштине и бурне историје, а која је приказана у Београду, Бања Луци, Новом Саду, Лондону и Бијељини, имаће прилику да виде и грађани Аранђеловца.

Са благословом Његовог Преосвештенства владике шумадијског Господина Јована, изложба ће бити свечано отворена у суботу 04. новембра т.г. у 17 часова, у просторијама при цркви Светог Арханђела Гаврила у Аранђеловцу.

Аутори изложбе су: проф др Вељко Ђурић Мишина и Радован Пилиповић.

Отац Милован ће одржати поздравну беседу, а присутнима ће се обратити и гост из Брчког – отац Жељко Ђурица иначе парох лијевањски до јануара 2017. године; Немања Девић, историчар; као и представник Удружења ОМЛ.

У уметничком делу програма учествују: Душан Важић, гуслар и хор удружења пензионера Аранђеловца Треће доба.

Водитељ програма Оливера Радета.

Одржавање изложбе помогли су: Управа за дијаспору и везе са Србима у региону МСС РС; Штампарија покрајинске владе АП Војводине; Штампарија Сајнос Нови Сад; Igepa cartacell doo, Београд; Парохија лијевањска; црква Светог Арханђела Гаврила, Аранђеловац; Будо Симоновић, новинар из Подгорице; Јово Бајић, новинар из Београда и бројни чланови Удружења ОМЛ.

LAST_UPDATED2
 

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM