Select Your Language

Browse this website in:
ПРВА НЕДЈЕЉА ПОСТА НА ПАРОХИЈИ ЛИЈЕВАЊСКОЈ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
недеља, 12 март 2017 21:25

Ко пости-душу гости, рекли би наши стари.А ко се Прчешћује и гријехе своје исповједа, на добром је путу ка Царству Небескоме, по оним Христовим ријечима:“Ко једе Тијело моје и пије Крв моју, живи у мени и ја у њему, и ако умре живјеће.“

Тако смо и ми Срби са лијевањске парохије приступили светом Причешћу на Чисту недјељу Великог и Часног поста. У  Суботу 04.марта служили смо у Губину, гдје смо вршећи службу Божију мислима били у времену честитога проте Ристе и светих душа које су у то тешко вријеме испуњавале наш губински свети храм. На литургији молитвено учешће узело је, можемо рећи цијело село, али опет нам није било тијесно. Било нас је мало, али знамо да су са нама на молитви бдиле и душе наших предака мученика. Када човјек крочи у губински храм, не може а да не осјети ту благодат многих и многих праведничких молитава узнесених Богу са овог мјеста. Било је прелијепо.

Сутрадан, у свету недељу, служили смо у храму Успенија Богородичиног у Ливну. Пролазећи поред спомен цркве Свете Марине, осјећали смо понос на своје претке.Који искупљени крвљу Христовом, не пожалише ни своју да пролију за Њега, и тако не давши вјеру за вечеру, прибројаше се хору светих мученика.
Испуњени таквим осјећањима радосно смо приступили Светој Чаши, надајући се да и ми постанеме причасници Живота вјечнога.
Служити Богу на овом светом мјесту, част је и понос сваком свештенослужитељу, а такође и велика обавеза према светим мученицима.
Молимо се Богу да прими наше молитве и да нас услиши. Амин.

12.03.2017. године,

парох лијевањски, јереј Предраг Црепуља

LAST_UPDATED2
 

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM