Select Your Language

Browse this website in:
АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И НАУЧНИ СКУП У МАНАСТИРУ ВЕСЕЛИЊЕ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
недеља, 23 октобар 2016 19:12

Ових дана у Гламочу човјек је могао да осјети како је лијепо бити у земљи својих праотаца. Било је дирљиво пратити групу научника и студената из Приједора, Бања Лукњ, Пала, Требиња, Херцег Новог и са њима гледати богатство нашег народа које је забиљежено на некрополама.


Врхунац радости био је у недјељу када су Гламочани са гостима дочекали свога архипастира Епископа бихаћко-петровачког г.Атанасија. Он је началствовао Светом архијерејском литургијом и надахнуто поучио све присутне науци Христовој. Указао је Владика на свијетле примјере страдања за вјеру, а то су мученици гламочки. Али и на оне који неспремни на жртву погазише вјеру светосавску.


У манастирском конаку је припремљена манастирска трпеза. Сви су се сложили да оваква окупљања и истраживања треба интензивирати јер Гламоч својом богатом православном историјом то заслужује.

У поподневним часовима Епископ Атанасије посјетио је Ливно гдје га је дочекао протојереј-ставрофор Жељко Ђурица упознавши Епископа Атанасија са радовима на обнови цркве ливањских мученика.


Извор:http://www.eparhijabihackopetrovacka.org/

LAST_UPDATED2
 

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM