Select Your Language

Browse this website in:
ОБНОВЉЕНО ПРАВОСЛАВНО ГРОБЉЕ У ПРИЛУЦИ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 20 октобар 2016 17:44

СЛИКЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ: https://omlivanjska.com/2016/10/22/obnovapriluka/


Трудом малобројних православних Срба из села Прилука крај Ливна, током 2016. године обновљено је православно гробље у овом селу. Почетком године, прокрчено је растиње на овом гробљу, од кога се многи споменици на гробљу нису ни видели.


Након тога, приступило се ограђивању гробља. Паралелно су се прикупљали прилози и понуде од потенцијалних извођача. Након одабира извођача, радови на огради гробља су извршени крајем јула и почетком августа.


Гробље је сада ограђено бетонским зидом у дужини од око 200 метара. Укупна вредност свих радова изведених током 2016. године је 12.000 евра. Радове су својим прилозима финансирали чланови породице Ерцег из Прилуке који данас живе у Аустралији и Немачкој. Њихов труд и посвећеност могу послужити само као пример свима нама, поготову другим селима у којима је живело много више нашег народа.


Током октобра месеца, по први пут након много година, на гробљу је обављен помен и прелив гробова оних који су ту сахрањени. На овом гробљу, које се налази поред пута Ливно – Босанско Грахово, сахрањивали су се следећи родови: Ерцег, Михајло и Љубоја.


ИЗВОР: https://omlivanjska.com/2016/10/22/obnovapriluka/

LAST_UPDATED2
 

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM