Select Your Language

Browse this website in:
ПРЕДСТАВЉАЊЕ 6. ИЗДАЊА ОГЊЕНЕ МАРИЈЕ ЛИВАЊСКЕ НА САЈМУ КЊИГА 2016. ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 03 новембар 2016 09:55

Обавештавамо све заинтересоване да ће Удружење Огњена Марија Ливњска, на београдском Сајму књига представити књигу Буда Симоновића Огњена Марија ливањска, шесто издање на српском језику, као и издање на енглеском језику.
Промоција књиге се организује у оквиру промотивнох активности Управе за дијаспору и сарадњу са Србима у региону Министарста спољних послова Републике Србије
На промоцији ће говорити аутор књиге Будо Симоновић као и новинар и публициста Јово Бајић.
Очекујемо вас у хали 4 Београдског сајма, у уторак 25.октобра са почетком у 16.30.
ИЗВОР: https://omlivanjska.com/2016/10/21/omlsajam/

LAST_UPDATED2
 
ШЕСТО ИЗДАЊЕ ОГЊЕНЕ МАРИЈЕ ЛИВАЊСКЕ У ПРОДАЈИ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 24 октобар 2016 18:55

Обавештавамо чланство и заинтересовану јавност да је, захваљујући спонзорима Радивоју Цветићу и Горану Докићу, из штампе изашло шесто издање књиге Буда Симоновића Огњена Марија ливањска. Књига је штампана ћирилицом, на српском језику.

Подесћања ради, књига Огњена Марија ливањска, изашла је из пера новинара Буда Симоновића давне 1991.године. Но, она није плод његове маште него потресно сведочанство малобројних Срба који су Божијом милошћу преживели лето 1941. године на подручију Ливна. Аутентична сведочења и документа која је прикупио писац писац није прилагођавао укусу публике. Пустио је своје саговорнике да своја осећања и доживљаје испричају баш како су се збили. Друго издање књиге, штампано десет година касније, допуњено је новим подацима и фотографијама о даљој судбини ливањских Срба и њихових споменика након грађанског рата 90-тих година у Босни и Херцеговини.

На интернет страници Удружења може се прочитати више о писцу и књизи.

Жељени број примерака можете обезбедити:

достављањем наруџбенице (Наруџбеницу можте преузети овде) Удружењу ОМЛ поштом на адресу: Никола Петровић, Војвођанска 392Е, 11271 Сурчин или на емаил: Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

личним контактом или са Николом Петровићем (тел.: 064 615 5073 или емаил: Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ) или Милошем Дамњановићем (тел.: 063 287 876 или емаил: Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели )

Цена по примерку књиге износи 1000 РСД (за наручиоце из Републике Српске и Федерације БиХ 16,94 КМ; за остале наручиоце 8,62 ЕВРА или 12 УСД).

Уплате из Србије извршити на динарски рачун Удружења Огњена Марија Ливањска код банке Интеса Београд број 160-380800-45 са позивом на број 1941 (као примаоца навести Удружење ОМЛ а као сврху уплате Књига ОМЛ)

Уплате из БиХ извршити на рачун Удружења Огњена Марија Ливањска код Уникредит банке Бања Лука број 55-172077032321-17 са позивом на број 1941 (као примаоца навести Удружење ОМЛ а као сврху уплате Књига ОМЛ)

Достава се може извршити на један од два начина:

  1. Поштом на адресу коју нам доставите, с тим што ћете трошкове поштарине платити уз преузимање књиге (за сада испорука могућа само у Србији)
  1. Личним преузимањем од чланова управе Удружења (без додатних трошкова)

ИЗВОР: https://omlivanjska.com/2016/10/22/oml6izdanje/

LAST_UPDATED2
 
ЗАКУП ПОЉОПРИВРЕДНЕ ЗЕМЉЕ У БОСАНСКОМ ГРАХОВУ И ЛИВНУ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао парох лијевањски, прото-ставрофор Жељко Ђурица   
понедељак, 24 октобар 2016 18:53

Пољопривреда Био д.о.о. обавјештава земљопосједнике да је заинтересована за закуп земљишта у селима Ливањског поља на територији општина Ливно и Босанско Грахово.

Пољопривреда Био д.о.о. је регистрована у надлежном привредном регистру и налази се у власништву Италијанских инвеститора.
Сви заинтересовани се могу обратити г. Вуљан Надану на број телефона 0038520685165.
Mоб.тел.003850915891303
ПОЉОПРИВРЕДА БИО Д.О.О. већ има склопљен уговор са општином Босанско Грахово о закупу пољопривредног земљишта површине око 100 хектара те овим путем жели да прошири своју дјелатност, искористи запустј
еле пољоприврене обрадиве површине а становништву помогне као закуподавцима или потенцијалним сарадницима, зависно од договора.
За све информације обратите се на горе наведени телефон.

парох лијевањски, протојереј-ставрофор Жељко Ђурица

 

 

 

 

 

 

LAST_UPDATED2
 
АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И НАУЧНИ СКУП У МАНАСТИРУ ВЕСЕЛИЊЕ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
недеља, 23 октобар 2016 19:12

Ових дана у Гламочу човјек је могао да осјети како је лијепо бити у земљи својих праотаца. Било је дирљиво пратити групу научника и студената из Приједора, Бања Лукњ, Пала, Требиња, Херцег Новог и са њима гледати богатство нашег народа које је забиљежено на некрополама.


Врхунац радости био је у недјељу када су Гламочани са гостима дочекали свога архипастира Епископа бихаћко-петровачког г.Атанасија. Он је началствовао Светом архијерејском литургијом и надахнуто поучио све присутне науци Христовој. Указао је Владика на свијетле примјере страдања за вјеру, а то су мученици гламочки. Али и на оне који неспремни на жртву погазише вјеру светосавску.


У манастирском конаку је припремљена манастирска трпеза. Сви су се сложили да оваква окупљања и истраживања треба интензивирати јер Гламоч својом богатом православном историјом то заслужује.

У поподневним часовима Епископ Атанасије посјетио је Ливно гдје га је дочекао протојереј-ставрофор Жељко Ђурица упознавши Епископа Атанасија са радовима на обнови цркве ливањских мученика.


Извор:http://www.eparhijabihackopetrovacka.org/

LAST_UPDATED2
 
ОБНОВЉЕНО ПРАВОСЛАВНО ГРОБЉЕ У ПРИЛУЦИ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 20 октобар 2016 17:44

СЛИКЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ: https://omlivanjska.com/2016/10/22/obnovapriluka/


Трудом малобројних православних Срба из села Прилука крај Ливна, током 2016. године обновљено је православно гробље у овом селу. Почетком године, прокрчено је растиње на овом гробљу, од кога се многи споменици на гробљу нису ни видели.


Након тога, приступило се ограђивању гробља. Паралелно су се прикупљали прилози и понуде од потенцијалних извођача. Након одабира извођача, радови на огради гробља су извршени крајем јула и почетком августа.


Гробље је сада ограђено бетонским зидом у дужини од око 200 метара. Укупна вредност свих радова изведених током 2016. године је 12.000 евра. Радове су својим прилозима финансирали чланови породице Ерцег из Прилуке који данас живе у Аустралији и Немачкој. Њихов труд и посвећеност могу послужити само као пример свима нама, поготову другим селима у којима је живело много више нашег народа.


Током октобра месеца, по први пут након много година, на гробљу је обављен помен и прелив гробова оних који су ту сахрањени. На овом гробљу, које се налази поред пута Ливно – Босанско Грахово, сахрањивали су се следећи родови: Ерцег, Михајло и Љубоја.


ИЗВОР: https://omlivanjska.com/2016/10/22/obnovapriluka/

LAST_UPDATED2
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM