Select Your Language

Browse this website in:
Распоред богослужења током Васкршњих празника ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 24 април 2019 09:43

Оригинални линк: https://omlivanjska.com/2019/04/23/rasporedvaskrs2019/

Велики Четвртак – 17.00 – Ливно – црква Успења Пресвете Богородице

Велики Петак – 17.00 – Ливно – црква Успења Пресвете Богородице – изношење плаштанице

Велика Субота – 10.00 – Губин – црква Успења Пресвете Богородице – Света Литургија

Васкрс – 10.00 – Ливно – црква Успења Пресвете Богородице – Света Литургија

Након богослужења, у парохијском дому ће бити одржано такмичење у туцању јајима и приредба коју ће извести ђаци допунске школе српског језика и књижевности ”Јован Сундечић” која функционише при парохији Лијевањској. Добо нам дошли!

Васкрс – 13.00 – Врбица – црква Силаска Светог Духа на апостоле – Васкршња молитва

Васкрс – 14.00 – Црни Луг – црква Св. пророка Илије – Васкршња молитва

LAST_UPDATED2
 
Служена Света Литургија Пређеосвећених дарова у Ливну ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 24 април 2019 09:43

СЛИКЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ: https://omlivanjska.com/2019/04/22/predjeosvecenali/

У петак 5. априла, у храму Успења Пресвете Богородице у Ливну служена је Света Литургија Пређеосвећених Дарова. Богослужење је предводио отац Слободан Кљајић, парох гламочки, уз саслужење оца Срђана Белензаде, пароха веселињског. Свету тајну исповести вршио је отац Никола Пено, парох медљански, док су за певницом одговарали свештеници Предраг Црепуља, парох лијевањски, и Жељко Ракита, парох пљевско-мујџићки.

Мало, али у вери велико, стадо било је ојачано верницима из Гламоча, као и онима пристиглим из Србије. Већина присутних је приступила светим тајнама исповест и причешћа.

Након богослужења, у капели-костурници свете великомученице Марине отпеван је тропар ливањским мученицима.

Видео снимакhttps://youtu.be/uYGfw1C0MTI

Свештенство и верници су се потом окупили у сали парохијског дома на заједничкој вечери коју су спремиле вредне ливањске жене.

 
Одржан састанак подружнице Бања Лука ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 10 април 2019 13:46

СЛИКЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ: https://omlivanjska.com/2019/04/02/sastanakbl/

Након Девете седнице Скупштине нашег Удружења, одржан је састанак подружнице Бања Лука, 24. марта т.г. Љубазношћу свештенства бањалучке цркве Светог Јована Богослова, и овај састанак је одржан у сали њиховог парохијског дома.

Током састанка, коме је пристуствовало тридесетак чланова Удружења, разговарало се о активностима предузетим и обављеним у претходној години, као и пословима који нам предстоје, а чија се реализација планира за текућу годину. Од бројних послова који су пред нама у наредном периоду направљени су приоритети у складу са могућностима и расположивим ресурсима Удружења.

Једна од тема састанка било је и разматрање избора новог Одбора подружнице. Разговарало се о потенцијалним члановима Одбора и постигнут је договор да се чланство подружнице у наредним данима усагласи о саставу Одбора који ће координирати радом подружнице, у оквирима дефинисаних планских активности Удружења, а све у циљу постизања видних резултата за добро нашег народа и заоставштине у завичају.

 

ОСТАЛЕ ВЕСТИ:

 

LAST_UPDATED2
 
Одржана 9. скупштина Удружења Огњена Марија Ливањска ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 05 март 2019 11:06

СЛИКЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ: https://omlivanjska.com/2019/03/03/odrzanadeveta/

У суботу 02. марта т.г. у сали СО Звездара, Београд одржана је Девета седница Скупштине Удружења Огњена Марија Ливањска. Скуп је благословио отац Предраг Црепуља, парох лијевањски.

Милош Дамњановић је отворио седницу, поздравио чланове Удружења и госте: оца Предрага Црепуљу, пароха лијевањског; оца Савка Плавшића, пароха граховског; оца Немању Бошковића, пароха бечменског; господина Стевана Бањца, председника Удружења Дрварчана из Београда и господина Владимира Вујановића, председника Удружења Ливњана и Граховљана из Бачког Јарка.

Након усвајања Дневног реда, избора чланова радних тела, чланови Удружења усвојили су следећа акта:

– Верификацију пријема у чланство нових 11 чланова,

– Записник са Осме Скупштине,

– Годишњи извештај о раду са финансијским извештајем за 2018. годину,

– План рада за 2019. годину.

На седници се разговарало о разним питањима везаним за живот Срба на подручју Ливна, начину решавања правно административних и имовинских питања, о пројектима Удружења које треба финализирати, као новим активностима које треба предузети како у области положаја и живота ливањских Срба, тако и очувања свеколике српске баштине.

Отац Предраг Црепуља известио је присутне о радовима који су у претходној години започети на уређењу порте лијевањске цркве Успења Пресвете Богородице и парохијског дома, као и радовима који су планирани у овој години, како би се уређеним простором дочекала прослава 800 година Српске православне цркве, коју Епархија бихаћко-петровачка организује у Ливну 2020. године.

 
Ливањски малишани на Светосавској академији у Дрвару ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 26 фебруар 2019 08:10

Свечаном Светосавском Академијом одржаном у Дрвару 16. фебруара започело је обиљежавање 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве у Епархији бихаћко-петровачкој.

На Академији је активно учествовао и дио ђака школице српског језика и књижевности из Ливна. Ливањски малишани су топло дочекани и угошћени. У пуној сали Дрварског Радничког дома, представили су се ”Азбуком”, којој је као модел послужила азбука владике Атанасија Јевтића. Мали ђаци су исту са посебним ентузијазмом прилагодили појмовима са подручја Епархије бихаћко-петровачке. Мноштво комплимената су добили јер су сами на часовима правили слова азбуке којима су презентовали појмове свога завичаја, а која ће сада красити простор парохијске сале у којем се одвија настава.

Видео снимак извођења ”Азбуке” можете погледати овде: https://omlivanjska.com/2019/02/25/svakademdrv/

Дан након приредбе, вриједни ђаци са својом професорком су у сали Парохијског дома родитељима и другим парохијанима показали своју тачку, забавили их веселим дјечијим плесовима и пјесмом, те почастили колачима које су добили на поклон од вриједних дрварских парохијанки, као знак захвалности и симпатија за мале госте из Ливна.
Снимак из парохијског дома можете погледати овде: https://omlivanjska.com/2019/02/25/svakademdrv/
Извештај са Светосавксе Академије у Дрвару можете наћи овде: http://www.eparhijabihackopetrovacka.org/svetosavska-akademija-u-drvaru-2/
LAST_UPDATED2
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM