Select Your Language

Browse this website in:
ПРЕЛИВ ГРОБЉА У ЗАСТИЊУ и ГУБЕРУ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 07 мај 2018 21:31

ОРИГИНАЛНИ ЛИНК: https://omlivanjska.com/2018/05/16/prelivguber/

Парохија Лијевањска обавештава све вернике, а посебно оне чији су покојници сахрањени на православном гробљу у Губеру, да ће се у понедељак 21. маја, на празник Св. Јована Богослова, извршити прелив гробова. Парастос за све који су сахрањени на овом гробљу служиће се у 10 сати. Окупимо се да се заједно и молитвено сетимо наших предака!

У плану је и изградња новог оградног зида за ово гробље, о чему ће сви потомци сахрањених на овом гробљу бити накнадно обавештени!

Управа Парохије Лијевањске

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ:

LAST_UPDATED2
 
Одржана Скупштина Удружења и ливањско вече ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 26 април 2018 18:58

СЛИКЕ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕhttps://omlivanjska.com/2018/04/25/skuplivec/

У суботу 21. априла т.г. у сали ресторана „Книн“, Нови Боград одржана је Осма седница Скупштине Удружења Огњена Марија Ливањска. Скуп je благословиo отац Мирко Јамеџија.

Овогодишња Скупштина је поред редовоног, радног, имала и својеврсни свечарски карактер, обележавањем првог јубилеја, пет година рада Удружења. У ту сврху је за чланове Удружења и јавност, израђен и извештај о раду Удружења од оснивања до краја 2017. године.

Након усвајања Дневног реда, избора чланова радних тела и читања писма-честитике Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког Господина Сергија, Скупштина је усвојила следећа акта:

– Пријем у чланство нових 6 чланова,

– Записник са Седме Скупштине,

– Одлуку о додели Плакета Удружења за изузетно ангажовање у раду Удружења за протеклих пет година рада

– Годишњи извештај о раду са финансијским извештајем за 2017. годину,

– План рада за 2018. годину и

– Одлуку о изабору чланова Управног одбора за наредни двогодишњи период.

У конструктивној атмосфери разговарало се о новим активностима које би могле допринети бољем положају ливањских Срба, активнијем укључењу у решавање питања од интереса за живот српске заједнице, као и омасовљавању чланства Удружења.

Једногласном одлуком Плакета Удружења додељена је:

  • Јовану Пјешчићу из Београда, који континуирано помаже рад Удружења учешћем у бројним пројектима
  • Ненаду Лилићу из Едмонтона, Канада, за допринос пројекту обнове цркве у Голињеву, срушене 1941. године
  • Синиши Видовићу из Бања Луке, за допринос обнови-завршетку Спомен-капеле, костурнице, у Ливну
  • Мирославу и Николи Чулићу из Илиониса, САД, за подршку пројектима даривања деце са подручја Ливна, као и даривању полиелеја за Спомен-капелу, костурницу, у Ливну.

Управни одбор Удружења убудуће ће чинити: Никола Петровић – по функцији, Председника Удружења; Милош Дамњановић; Дијана Ковачић; Синиша Јагодић, Љиљана Радић; Аљоша Вулета; Влада Маљковић; Жељко Росић и Гордана Достанић.

Досадашњим члановима УО, Драгану Гаћиновићу и Оливери Радета, који су били чланови УО од почетка рада Удружења, а иступили су из личних разлога, Скупштина се захваљују на великом ангажовању и значајном доприносу раду Удружења.

Након исцрпљеног дневног реда, чланови Удружења, њихови гости и пријатељи наставили су дружење уз краћи културно-уметнички програм у коме су учествовали: рецитатири у певачка група Правно-пословне школе – по програму вероучитељице Невене Антошин; инструментална музичка група из Сурчина; проф. др Никола Рамић; Група „Губин“, а приказан је и краћи документарни филм о млиновима ливањског поља који је снимио и припремио Миле Вујчић. Водитељ програма била је Јована Радић.

Свечана атмосфера била је прави амбијент и прилика да се Удружење захвали оцу Жељку Ђурици на шеснастогодишњем службовању у парохијама лијевањској, губинској, врбичкој и црнолушкој, као и на активном доприносу раду Удружења од његовог оснивања. У знак захвалнсти, а за сећање на службовање у Ливну оцу Жељку је уручена уметничка слика, уље на платну са мотивом Ливна.

Уз крајишку ојкачу дружење је потрајало до поноћи.

LAST_UPDATED2
 
ЛИВАЊСКО ВЕЧЕ И СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 18 април 2018 20:57

ОДРЖАВАЊЕ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА

Осма седница Скупштине Удружења одржаће се у Београду, у суботу 21. априла 2018. године у сали ресторана „Книн“ (бивши Раднички), Тошин бунар 190, Нови Београд, са почетком у 18 часова.

На седници ће се расправљати о Извештају о раду Удружења у 2017. години, као и плану рада за 2018. годину. Материјал за седницу доставља се члановима Удружења поштом и електронском поштом.

Очекујемо вас, да својим активном учешћем на Скупштини допринесете квалитетном раду.

Молимо чланове који не буду у могућности да лично присуствују Скупштини да за одлучивање на седници овласте другу особу, која присуствује седници.

 

Модел овлашћења

За гласање по свим тачкама Дневног реда на Осмој седници Скупштине Удружења Огњена Марија Ливањска овлашћујем ……………………………………………..

Давалац/даваоци овлашћења ……………………………………

 

ЛИВАЊСКО ВЕЧЕ

 

У суботу 21. априла 2018, од 19.30 до 00.00 часова, у ресторану „Книн“ Тошин бунар 190, Нови Београд, одржаће се Ливањско вече, којим Удружење, на пригодан начин, обележава пет година рада.

Конзумација за вечеру и пиће износи 1.800,00 РСД по особи. Уплате можете извршити на рачун Удружења бр 160-380800-45, позив на број 2104 до 19. априла 2018.

Очекујемо да ће некадашњи становници Ливна и села Ливањског поља, њихови пријатељи и рођаци, прилагодити своје обавезе како би у добром расположењу, дружењу и разговору провели Ливањско вече!

За више информација можете се обратити на телефон: 0646155073 или 063287876.

До ресторана „Книн“ можете користити ГСБ линије које саобраћају до станица Тошин бунар и Студентски град, као и БГ воз – станица Тошин бунар.

izvor: https://omlivanjska.com/2018/04/01/skupstinailivece2018/

 
Премијера филма „Крст над јамом“ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 18 април 2018 20:53

Преносимо из Удружења грађана Јадовно 1941.

Позивамо Вас на премијеру дугометражног документарног филма у продукцији удружења грађана Јадовно 1941.

Мјесто и вријеме одржавања:

Бања Лука, Народно позориште Републике Српске, велика сцена,

Четвртак 26. априла у 20 часова

Улаз је бесплатан

Радујемо се Вашем доласку!

Душан Ј. Басташић

Предсједник удружења

 
ЕПИСКОП СЕРГИЈЕ КОД НАЧЕЛНИКА ГРАХОВА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 04 април 2018 20:15

СЛИКЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ: https://omlivanjska.com/2018/04/04/episkopgrahovo/

Дана, 2. априла 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије, посјетио је начелника општине Босанско Грахово, господина Душка Радуна.

Владика је претходно обишао храм светих апостола Петра и Павла и састао се са надлежним свештеником о. Савком Плавшићем.

У сусрету са начелником Радуном владика је разговарао о животу и раду нашег народа у Грахову и околини. Такође је било разговора о обиљежавању 100 годишњице од смрти Гаврила Принципа 1918-2018, јубилеја који ће бити организован покровитељством општине Грахово и обиљежен 29. априла ове године.

У повратку, владика је са својом пратњом обишао и гроб свештеномученика Милоша Билбије у Црном Лугу, који је мучки мучен од стране аустроугара 1916. године, а који ће ове године заједно са другим новомученицима бити предложен на редовном засједању Светог архијерејског Сабора за канонизацију у ред светих свештеномученика Цркве Христове.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM