Select Your Language

Browse this website in:
О СТАРАЊУ РОДИТЕЉА ЗА УСПЕХ ДЕЦЕ У ШКОЛИ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 12 јун 2012 19:22

Slika

Не сматрам да родитељи треба да потцењују успех који њихова деца постижу током школовања. Али, штетно је и ако успех своје деце у школи прецењују. Какву вредност за родитеље може имати одличан успех детета у школи уколико их дете не поштује, ако је самовољно, ако дрско одговара на све што му није по вољи, ако завиди или пакости људима око себе?

Размислимо о питању: који је оптималан положај који родитељи треба да на лествици вредности придају успеху своје деце током школовања?

Верујем да одличан успех деце током школовања добија пуно оправдање само када је крунисан формирањем слободних и емоционално здравих личности младих људи.

 

LAST_UPDATED2
 
Поуке (јун), Свети Јован Кронштански ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 12 јун 2012 15:51

 

12. Бог жели да Му се непрестано обраћамо у молитви како би нас, децу Своју, која су подивљала од греха и која се од Њега удаљавају, привукао Себи, очистио и примио у загрљај Своје љубави, како би нам показао да нам је код Њега увек добро. Тако и добри родитељи поступају са својом злочестом децом.

* * *

11. Када чујеш да говори Бог, замишљај реч Његову као дело које се већ догодило или се догађа, или ће се догодити.

* * *

10. Презасићивање је лишавање вере, срдачне скрушености и молитве, хладна безосећајност, немоћ срца за било какво духовно делање, лишавање благодати, извор гордости, губитак смирења, одбијање вишње помоћи, извор хуле на Бога и свете, неутољива жеђ за већим, незадовољство оним што имаш, лажљивост срца: да презаситивши се не будем лажа. Ако бисте питали: зашто је много људи који не верују, који се не моле, не живе хришћански, који се одају свакојаким пороцима? Одговор је спреман: због служења стомаку–богу.

 

LAST_UPDATED2
 
БАРБА ДРАЖА ОСТАО НА МОСТУ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 27 март 2012 20:46

 

Кукавички поступак капетана Франческа Скетина, који је међу првима напустио брод, васкрснуо сећање на витешки поступак капетана Николе Павловића с југословенског брода Братство

споменик Николи Павловићу

 
ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА (књига) ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 19 јануар 2012 21:04

ognjena_marija_livanjska.jpg

 

 

 

 

 

 

LAST_UPDATED2
 
ПРИЧЕ И ПОРУКЕ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 12 јануар 2012 09:21

ДЕВОЈЧИЦА СА ШИБИЦАМА

Спуштало се вече уочи Нове године. Хладноћа је бивала све већа и суровија, а по тој хладноћи и мраку ишла је једна сиромашна девојчица гологлава и босонога. Кад је тога јутра изашла из куће имала је на ногама папуче, али су оне биле толико велике јер их је раније носила њена мајка, да их је изгубила прелазећи улицу. Приметивши да их је изгубила девојчица се вратила по њих, али једну папучу није могла да нађе, а другу је дограбио неки пакосни дечак који се с њом шегачио.
И тако је сиротица ходала црвених и промрзлих ножица. У старој кецељи носила је шибице које је читавог дана покушавала да прода, али ниједну није продала. Ходала је гладна и промрзла док су јој пахуљице падале на лепе плаве коврџе по врату. Сви прозори су били осветљени јер се народ спремао за новогодишње славље, па је из кућа допирао мирис печења и слатких колача.
У једном углу између две куће девојчица нађе заклон, седе и скупи се. Подвукла је ноге пода се, али је само још јаче осећала студен а кући није смела, јер како очуху да изађе пред очи без иједног новчића пазара. Уосталом, и код куће је било хладно јер је ветар дувао кроз пукотине на крову.

LAST_UPDATED2
 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM