Select Your Language

Browse this website in:
ЦРВЕНИ КОНЧИЋ ЗА БЕБЕ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао свештеник Жељко Ђурица   
среда, 10 октобар 2012 07:42

 

Сујеверје црвеног кончића је дуго времена присутно на нашим просторима иако уопште нема валидан и истинит извор или доказ о својој тзв. "моћи". Огромна већина користи га као облик заштите бебе и одрасле особе од урока готово наивно.
Како је овај "обичај" распрострањен на нашем просторима појављује се подједнако међу хришћанском и муслиманском популацијом.
 
СЈЕЋАЊЕ НА ФРА МАРКА ГЕЛУ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 25 јул 2012 11:43

 

ФРА МАРКО ГЕЛО (1950-2009)

21. августа 2012. године навршава се три године од смрти фра  Марка Геле.
Сахрањен је 26. августа 2009. године, на гробљу (свети Миховил) на Горици. Мису задушницу предводио је у 14 часова бањалучки бискуп Фрањо Комарица, у храму светог Петра и Павла, на Горици, у Ливну. На миси су присуствовали фрањевци, остали свећеници, православни свештеници, те многобројни вјерници и пријатељи покојног фра Марка.
За православне ливњаке фра Марко ће остати у сјећању као човјек који је "свима био све". Знао је цијенити свакога човјека али исто тако и све оно што је томе човјеку важно и свето. Памтиће га по томе што је у најтежим временима спасио и сачувао велико културно наслеђе цркве Успенија Пресвете Богородице у Ливну (многобројне и непроцјењиве иконе, књиге и остале црквене вриједности).
Нека Господ узврати својим милосрђем и љубављу, за све оно што је фра Марко учинио у овоземљаском животу.


ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ!

Парох лијевањски

Протојереј –ставрофор Жељко Ђурица

LAST_UPDATED2
 
О СТАРАЊУ РОДИТЕЉА ЗА УСПЕХ ДЕЦЕ У ШКОЛИ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 12 јун 2012 19:22

Slika

Не сматрам да родитељи треба да потцењују успех који њихова деца постижу током школовања. Али, штетно је и ако успех своје деце у школи прецењују. Какву вредност за родитеље може имати одличан успех детета у школи уколико их дете не поштује, ако је самовољно, ако дрско одговара на све што му није по вољи, ако завиди или пакости људима око себе?

Размислимо о питању: који је оптималан положај који родитељи треба да на лествици вредности придају успеху своје деце током школовања?

Верујем да одличан успех деце током школовања добија пуно оправдање само када је крунисан формирањем слободних и емоционално здравих личности младих људи.

 

LAST_UPDATED2
 
Поуке (јун), Свети Јован Кронштански ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 12 јун 2012 15:51

 

12. Бог жели да Му се непрестано обраћамо у молитви како би нас, децу Своју, која су подивљала од греха и која се од Њега удаљавају, привукао Себи, очистио и примио у загрљај Своје љубави, како би нам показао да нам је код Њега увек добро. Тако и добри родитељи поступају са својом злочестом децом.

* * *

11. Када чујеш да говори Бог, замишљај реч Његову као дело које се већ догодило или се догађа, или ће се догодити.

* * *

10. Презасићивање је лишавање вере, срдачне скрушености и молитве, хладна безосећајност, немоћ срца за било какво духовно делање, лишавање благодати, извор гордости, губитак смирења, одбијање вишње помоћи, извор хуле на Бога и свете, неутољива жеђ за већим, незадовољство оним што имаш, лажљивост срца: да презаситивши се не будем лажа. Ако бисте питали: зашто је много људи који не верују, који се не моле, не живе хришћански, који се одају свакојаким пороцима? Одговор је спреман: због служења стомаку–богу.

 

LAST_UPDATED2
 
БАРБА ДРАЖА ОСТАО НА МОСТУ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 27 март 2012 20:46

 

Кукавички поступак капетана Франческа Скетина, који је међу првима напустио брод, васкрснуо сећање на витешки поступак капетана Николе Павловића с југословенског брода Братство

споменик Николи Павловићу

 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 67 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM