Select Your Language

Browse this website in:
70 ГОДИНА ОД СТРАДАЊА СРБА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 24 новембар 2011 07:49

 

Ове 2011. године, навршава се 70 година од масовног страдања нашег Србског народа. Стравичан геноцид почео је у прољеће 1941. године и трајао је све до 1945. године.

Ми, вјерници Српске Православне Цркве, дужни смо да за сва времена, чувамо успомену и приносимо молитве Богу, за све наше православне Србе који мученички пострадаше.

LAST_UPDATED2
 
ГАВРИЛО ПРИНЦИП ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 14 новембар 2011 19:29

ЗАБОРАВЉЕНИ ХЕРОЈ

У Обљају, селу крај Босанског Грахова, 13/26. јула 1894. године, рођен је Гаврило Принцип, личност која је атентатом на аустроугарског престолонаследника Франца Фердинанда, на Видовдан 1914. године, обележила савремену и славну српску историју. Али, овај догађај је обележио и светску историју, као повод Првом светском рату, узрок распада монархије Аустро-Угарске и стварања нових држава (Југославије, Чехословачке, Мађарске) и поврћаја другим државама територија анектираних или окупираних од стране Турске и Аустро-Угарске... Догађај није заборављен, али његови актери јесу, неправедно, и то баш од стране народа који их је изнедрио. Они други, чија се клица назависности, самосталности и државности зачела баш у том догађају, никада га нису разумели.

LAST_UPDATED2
 
МОНАСИ ПОСЛЕДЊИХ ВРЕМЕНА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао свештеник Жељко Ђурица   
четвртак, 10 новембар 2011 16:55

 

 

(Више Православних духовних Отаца - Св. Антоније Велики, Отац Стратоник са Кавказа и др. - говорило је и писало да ће у последњим временима бити монаха, који ће живети у свету... ).


Ретки су такви људи. Али, ако их сретнете лако ћете их препознати. Имају светло и отворено лице са нарочитим сјајем, тако да га дуже времена није лако гледати. Очи су им благе, прозирне, дубоке и увек насмешене, а на дечји начин зачуђене и љубопитљиве.LAST_UPDATED2
 
ЗНАЦИ И ОПОМЕНЕ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 07 новембар 2011 19:45

Гледао је најмилији ученик Господњи како Небом, које није небо простора већ небо времена, јашу четири јахача и сваки од њих носи са собом по једну несрећу за човечанство. По једну несрећу за један део људских грехова. И виде Свети Јован како затрубише Божји анђели, и сваки од њих нам јави по једну несрећу која ће доћи на људски род. И записа апостол, као опомену, путоказ и поуку Божјем народу све што виде. И ево две хиљаде година како то записано стоји пред нама. И ево две хиљаде година како ми у записано гледамо, а не видимо га, како речено слушамо, а нечујемо га. Очи наше виде, уши наше чују, али дух наш, смућен саблажњеним умом, затвара поруку пред нама…

 
СТАРАЦ ТИХОН СА СВЕТЕ ГОРЕ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао свештеник Жељко Ђурица   
субота, 29 октобар 2011 11:32

 

Анастасија's Avatar

Отац Тихон, у свету Тимотеј Голегов, родио се у руском селу Новаја Михаиловскаја 1884, од богобојажљивих подитеља Павла и Јелене. Обишао је око 200 рускох манастира и посетио Синај и Палестину. На Светој Гори је живео 60 година. Упокојио се 10.09.1968. године.

LAST_UPDATED2
 
<< Почетак < Претходна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео


Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM