Select Your Language

Browse this website in:
ОМС ЛИВНО ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
петак, 31 мај 2013 18:16

ОСУДА ИНЦИДЕНТА НА ПРОСТОРУ ИЗЛЕТИШТА ЦАРЕВ ДОЛАЦ

Osuda incidenta na prostoru izletišta Carev Dolac

Одбор за међурелигијску сарадњу у Ливну, овим путем оштро осуђује понашање појединаца који су на подручју излетишта Царев Долац дана 16. 6. 2013. године, оштетили припремљени терен за спортске активности на којем су требали бити ученици мектебске наставе у организацији Меџлиса ИЗ-е Ливно. На терену је пронађен знак са словом „У“ чиме се пропагирају идеје које нарушавају међуљудске односе. Сматрамо да се оваквим појавама мора стати у крај и позивамо надлежне институције да пронађу и казне починитеље истог.

Отац Жељко Ђурица, предсједник ОМС Ливно
Фра Ивица Бакетарић, члан ОМС Ливно
Един еф. Јашаревић, члан ОМС Ливно


ПРОМОЦИЈА РАДА И ФОРМИРАЊА ОДБОРА ЗА МЕЂУРЕЛИГИЈСКУ САРАДЊУ У ЛИВНУ

ВИДЕО:http://www.relax-livno.com/VIDEO/video.htm

У среду 29. маја 2013. године је уприличена свечаност поводом промоције рада и формирања  Одбора за међурелигијску сaрадњу у Ливну.

Функција предсједавајућег Одбора Међурелигијског вијећа је ротирајућа и први предсједавајући на годину дана је ливањски парох Жељко Ђурица.

Поред вјерских представника Одбор окупља групу младих, жена и групу сaрадника. Премда тек промовисан Одбор је већ реализовао двије активности, акцију чишћења и уређења зелених површина уз Дјечји вртић „Пчелице". те посјету вјерским објектима града Ливна.

Овом приликом отац Жељко Ђурица је измеђуосталог рекао:

"... Ја бих овдје истакао да се изградњом међурелигијског дијалога не заговара и не потиче некакво заједничко исповједање вјере и спајање у једно; већ само и изричито упознавање и разбијање предрасуда о другима и другачијима и потицање на чињење добра према свима, у свим приликама и на свим мјестима.

LAST_UPDATED2
 
Бог има задњу реч ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 30 мај 2013 04:39

Осим што говори о јединству вере и медицине, документарни филм "Бог има задњу реч", садржи и сведочанства о чудесним исцелењима пацијената, које је савремена медицина, немоћна да их излечи, прогласила неизлечивим.

Износе их лекари који су их лечили, потврђујући да је, као и у свему другом, Бог Тај који има задњу реч.

Преузето са сајта   пријатељибожији.цом

LAST_UPDATED2
 
ОДРЖАНА ДОНАТОРСКА ВЕЧЕРА ЗА СПОМЕН-КОСТУРНИЦУ У ЛИВНУ! ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 29 мај 2013 10:48

У петак, 24. маја 2013. године, у организацији Удружења Огњена Марија Ливањска одржана је Донаторска вечера за прикупљање средстава за обнову спомен-костурнице у Ливну. У београдском ресторану „Саша“ окупило се око седамдесет Ливањака и њихових пријатеља, да уз дружење и програм прилагођен намени тако прикупљених средстава, евоцирају успомене на родни крај.

Испред Удружења, присутне је поздравио Милош Дамњановић, који је уједно и презентовао разлоге одржавања Донаторске вечере, илустровано најновијим фотографијама стања спомен-костурнице у обновљеним деловима, као и изгледа делова којима претходи обнова. Окупљенима су се пригодним речима обратили и Никола Петровић, председник Удружења, као и Јасна Вујичић, испред  удружења грађана Панонке из Панчева, које је приредило изложбу ручних радова и приказало женску народну ношњу ливањског краја, али и Баната и околине Београда. Наравно, не треба посебно наглашавати да је Јасна Вујичић ливњанка и по роду и по дому, а да је са својом породицом ново место боравка нашла у Панчеву. Гуслар Владо Руњо, дао је свој допринос Донаторској вечери извођењем неколико нумера, пре свега песми о Старцу Вујадину.

LAST_UPDATED2
 
СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ТОМИСЛАВГРАДУ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 27 мај 2013 18:48

У суботу 25. маја 2013. године, у Томиславграду, Свету литургију служили су свештеници   Жељко Ђурица, парох лијевањски из Епархије бихаћко-петровачке и Небојша Радић, парох треће мостарске парохије из Епархије захумско-херцеговачке и приморске.  На литургијском слављу окупио се вјерни народ обе епархије, из Томиславграда, Ливна и околине, међу којима су били присутни и римокатолички вјерници са својим свештеницима и редовницима, а на крају се придружио и Главни имам Меџлиса ИЗ-е Томиславград Един еф Кукић.

01 04

LAST_UPDATED2
 
ОДРЖАНА III СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА ОМЛ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 27 мај 2013 18:43

У недељу, 19.маја, у просторијама Културног центау Чукарица, одржана је Трећа седница Скупштине Удружења Огњена Марија Ливањска.

Чланови Удружења, лично и преко овлашћења за учешће у раду и одлучивање донели су одлуке о:

-        Статусу члана лица која су поднела приступнице између две седнице Скупштине;

-        Усвајању Извештаја о раду са финансијским извештајем за 2012. годину и финансијским стањем на дан 17. мај т.г.стањем;

-        Замени два члана Управног одбора, избором Оливере Радете и Драгана Гаћиновића у овај орган управљања;

-        Допуни плана рада за ову годину у смислу организације рада Удружења по одборима који се формирају према месним заједницама ливањске и граховске општине; приступања активностима припреме новог издања књиге Буда Смоновића, Огњена Марија Ливањска, као и изради библиографије издања у којима се помиње ливањски крај

Скупштина је завршила са радом у 15 часова.

Детаљније информације о раду Удружења између две седнице и финансијки извештај можете наћи овде:http://omlivanjska.com/about/izvestaji-i-akta/

LAST_UPDATED2
 
<< Почетак < Претходна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM