Select Your Language

Browse this website in:
ГЛАМОЧКИ САБОР ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 23 јул 2013 07:54

Свештеномученици и страдалници гламочки и свеправославни литургијски су прослављени и ове године у цркви Свете Тројице у Гламочу. Био је то повод  да се под сводове Саборне цркве сабере стотине Гламочана,како оних настањених у самом Гламочу, тако и оних расијаних по цијелом свијету. Свету литургију служили су свештеници лијевањско-гламочког намјесништва.

На свеопшту радост у порти Цркве је наступио обновљени КУД Будућност из Гламоча,народни гуслар Петар Солдат, те крајишка група Пријани. За све присутне припремљена је трпеза у сали обновљеног Парохијског дома.
Ћакон Срђан Белензада

 
ПСОВКА ГУБА ДУШЕ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 08 јул 2013 23:34

Није псовка само реч која ружи човека; псовка је реч која убија човека. Осим што разара личност, руши духовно, душевно и телесно здравље, псовка својим демонским карактром, опаклењује човеков и земаљски и вечни живот. Документарни филм ''Псовка - губа душе'' непосредно је и сликовито сведочанство те страшне истине.

 

преузето са пријатењибожији.цом

 
ОМС ЛИВНО У ПОСЈЕТИ ТУРСКОЈ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
недеља, 07 јул 2013 21:14

Istanbul Photo

У оквиру својих активности  почетком мјесеца јула чланови Одбора за међурелигијску сарадњу у Ливну посјетили су Истанбул (Цариград). Групу су чинили тридесет четири члана организације на челу са својим вјерским представницима из све три вјерске заједнице.

Седмодневни боравак у Истанбулу уз МРВ БиХ помогла је и турска организација „Сема“, на чему смо им захвални. Кроз ове дане имали смо прилику боље упознати вјерски и културни живот Турске, као и знаменитости ове земље.

Током боравка у Истанбулу чланови ОМС–а посјетили су најзначајније историјске објекте , школе, музеје, забавне паркове као и незаборавн крстарење бродом по Босфору са погледом на азијски и европски дио града.

У оквиру обиласка најзначајнијих објеката посебно истичемо посјету Султан Ахмедовој џамији, џамији султана Сулејмана Величанственог као и посјету  Аја  Софији, цариградској патријаршији, православне цркве и католичкој цркви.  Посјетили смо Капали чаршију, трг Таксим, парк Миниатурк, Римски водовод, Султанову палачу Топкапи, Мост и торањ Галата, те неке модерне зграде, небодере, трговачке центре и др. Свакако требамо издвојити посјету најтиражнијим турским дневним новинама „Заман.

Оно чиме смо посебно задивљени јесте чистоћа Истанбула и његова украшеност цвијећем, затим гостопримством Турака, те изврсном храном са специфичним зачинима.

Свакако желимо да истакнемо и посебно лијепу атмосферу и дружење кроз цијело путовање и боравак.

ОМС Ливно

LAST_UPDATED2
 
ОБНОВА СПОМЕН ГРОБЉА У ЧЕЛЕБИЋУ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
петак, 07 јун 2013 07:07

Молимо све људе добре воље заинтересоване да допринесу успешној обнови спомен-гробља у Челебићу да контактирају Николу Петровића ( Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или 064 615 5073), председника Удружења Огњена Марија Ливањска, који је испред Удружења задужен за реализацију овог пројекта!

За уплате из Србије: Сврха уплате – донација за спомен-гробље Челебић; Прималац – Удружење ОМЛ; Рачун примаоца – 160-380800-45; Позив на број – 30062013; за сва питања контактирати Николу Петровића.

За уплате из БиХ: Сврха уплате – донација за спомен-гробље Челебић; Прималац – Удружење ОМЛ; Рачун примаоца – 551-72077032321-17; Позив на број – 30062013; за сва питања контактирати Николу Петровића.

За уплате из иностранства потребне податке можете наћи овде:http://omlivanjska.com/about/uplata-clanarine-i-donacija/

а за сва питања контактирајте Николу Петровића.

LAST_UPDATED2
 
ДОБРА ДЕЛА ВЕРНИХ ПОТОМАКА! ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
петак, 07 јун 2013 06:49

Захваљујући верним потомцима који не заборављају своје корене и веру, Врбичка цркве је овог Васкрса дочекала своје вернике у још пунијем сјају. Обнова у последњем грађанском рату запаљене и девастиране цркве Силаска Светог Духа на Апостоле, у Врбици крај Ливна, ових дана се полако приводи крају. Током Васкршњег поста, део зидова цркве је осликан захваљујући труду Новице Милошевића, члана Удружења Огњена Марија Ливањска, и његове фирме “Принт Ин” (http://www.printin.rs/).

Овај млади Београђанин, чије нас порекло води до Челебића, села у Врбичкој парохији, на зидове цркве поставио је композиције које можете видети на приложеним сликама: Рођење Пресвете Богородице, Васкрсење Лазарево и Небеска Литургија.

У име Парохије Врбичке и Удружења Огњена Марија Ливањска, захваљујемо се Новици Милошевићу, у уверењу да ће његово дело бити добар пример и подстрек другима да своју приврженост коренима оплемене делом!

извор: http://omlivanjska.com

LAST_UPDATED2
 
<< Почетак < Претходна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM