Select Your Language

Browse this website in:
Одржан састанак подружнице Бања Лука ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 10 април 2019 13:46

СЛИКЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ: https://omlivanjska.com/2019/04/02/sastanakbl/

Након Девете седнице Скупштине нашег Удружења, одржан је састанак подружнице Бања Лука, 24. марта т.г. Љубазношћу свештенства бањалучке цркве Светог Јована Богослова, и овај састанак је одржан у сали њиховог парохијског дома.

Током састанка, коме је пристуствовало тридесетак чланова Удружења, разговарало се о активностима предузетим и обављеним у претходној години, као и пословима који нам предстоје, а чија се реализација планира за текућу годину. Од бројних послова који су пред нама у наредном периоду направљени су приоритети у складу са могућностима и расположивим ресурсима Удружења.

Једна од тема састанка било је и разматрање избора новог Одбора подружнице. Разговарало се о потенцијалним члановима Одбора и постигнут је договор да се чланство подружнице у наредним данима усагласи о саставу Одбора који ће координирати радом подружнице, у оквирима дефинисаних планских активности Удружења, а све у циљу постизања видних резултата за добро нашег народа и заоставштине у завичају.

 

ОСТАЛЕ ВЕСТИ:

 

LAST_UPDATED2
 
Одржана 9. скупштина Удружења Огњена Марија Ливањска ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 05 март 2019 11:06

СЛИКЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ: https://omlivanjska.com/2019/03/03/odrzanadeveta/

У суботу 02. марта т.г. у сали СО Звездара, Београд одржана је Девета седница Скупштине Удружења Огњена Марија Ливањска. Скуп је благословио отац Предраг Црепуља, парох лијевањски.

Милош Дамњановић је отворио седницу, поздравио чланове Удружења и госте: оца Предрага Црепуљу, пароха лијевањског; оца Савка Плавшића, пароха граховског; оца Немању Бошковића, пароха бечменског; господина Стевана Бањца, председника Удружења Дрварчана из Београда и господина Владимира Вујановића, председника Удружења Ливњана и Граховљана из Бачког Јарка.

Након усвајања Дневног реда, избора чланова радних тела, чланови Удружења усвојили су следећа акта:

– Верификацију пријема у чланство нових 11 чланова,

– Записник са Осме Скупштине,

– Годишњи извештај о раду са финансијским извештајем за 2018. годину,

– План рада за 2019. годину.

На седници се разговарало о разним питањима везаним за живот Срба на подручју Ливна, начину решавања правно административних и имовинских питања, о пројектима Удружења које треба финализирати, као новим активностима које треба предузети како у области положаја и живота ливањских Срба, тако и очувања свеколике српске баштине.

Отац Предраг Црепуља известио је присутне о радовима који су у претходној години започети на уређењу порте лијевањске цркве Успења Пресвете Богородице и парохијског дома, као и радовима који су планирани у овој години, како би се уређеним простором дочекала прослава 800 година Српске православне цркве, коју Епархија бихаћко-петровачка организује у Ливну 2020. године.

 
Ливањски малишани на Светосавској академији у Дрвару ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 26 фебруар 2019 08:10

Свечаном Светосавском Академијом одржаном у Дрвару 16. фебруара започело је обиљежавање 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве у Епархији бихаћко-петровачкој.

На Академији је активно учествовао и дио ђака школице српског језика и књижевности из Ливна. Ливањски малишани су топло дочекани и угошћени. У пуној сали Дрварског Радничког дома, представили су се ”Азбуком”, којој је као модел послужила азбука владике Атанасија Јевтића. Мали ђаци су исту са посебним ентузијазмом прилагодили појмовима са подручја Епархије бихаћко-петровачке. Мноштво комплимената су добили јер су сами на часовима правили слова азбуке којима су презентовали појмове свога завичаја, а која ће сада красити простор парохијске сале у којем се одвија настава.

Видео снимак извођења ”Азбуке” можете погледати овде: https://omlivanjska.com/2019/02/25/svakademdrv/

Дан након приредбе, вриједни ђаци са својом професорком су у сали Парохијског дома родитељима и другим парохијанима показали своју тачку, забавили их веселим дјечијим плесовима и пјесмом, те почастили колачима које су добили на поклон од вриједних дрварских парохијанки, као знак захвалности и симпатија за мале госте из Ливна.
Снимак из парохијског дома можете погледати овде: https://omlivanjska.com/2019/02/25/svakademdrv/
Извештај са Светосавксе Академије у Дрвару можете наћи овде: http://www.eparhijabihackopetrovacka.org/svetosavska-akademija-u-drvaru-2/
LAST_UPDATED2
 
Одржан састанак Челебићана о ограђивању сеоског гробља ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 26 фебруар 2019 08:09

СЛИКЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ: https://omlivanjska.com/2019/02/20/celebicodborgroblje/

У недељу 17.02.2019 у просторијама српских завичајних удуржења кантона 10 на Новом Београду одржан је састанак Челебићана.

На позив Одбора за изградњу ограде на гробљу у Челебићу одазавло се 12 Челебићана. Разговарало се о неколико тачака дневног реда:

– извештај о раду Одбора између две седнице;

– начину информисања Челебићана и њиховој мотивацији да подрже пројекат изградње нове ограде;

– пројекат изградње нове ограде;

– информисање о прикупљеним средствима;

– разно.

На састанку је Славко Вујановић је одржао уводну реч, рекавши да је извођач радова Весо Катић већ у другој половини марта спреман да крене са радовима и указао на чињеницу да нема довољно средстава ни за прву фазу радова, те да се мора појачати рад на прикупљању средстава да се цео пројекат неби довео у питање.

Истакао је да код људи које је Одбор контактирао постоји воља за учешћем али је конкретан прилив средстава и даље скроман. Душко Шуњка је присутне упознао са пројектом за изградњу оградног зида и гробљанске капеле који је израдио, представивши присутнима како би то све изгледало. Овај пројекат је на састанку и усвојен као меродаван за извођење радова.

Договорено је да сви присутни покушају обавестити чланове својих фамилија, комшија и пријатеља Челебића да се укључе у овај пројекат.

До 01.03.2019 чланови Одбора ће посетити Челебић и у сарадњи са црквеном Општином Лијевно обавити техничке и административне припреме за почетак радова.

Једна од тачака дневног реда је била и (не)рад старог Одбора села Челебић у оквиру Удружења ОМЛ. Већ скоро две године блокиран је рад због неактивности трочланог одбора, те су се сви сагласили да су се стекли услов за избор новог Одбора села Челебић у оквиру Удружења ОМЛ.

Још једном се моле сви Челебићани да својим новчаним уплатама било на рачун Удружења ОМЛ број: 160-380800-45 са позивом на број 30062013 или директно прилогом неком од чланова одбора помогну овај важан пројекат.

Наредни састанак је договорен за 17.03.2019, до кад ће се знати коначни детаљи око изградње ограде и коначан списак приложника, на основу чега ће бити донета коначна одлука о томе да ли се може кренути у реализацију пројекта.

Састанак је потрајао скоро два сата, а на инсистирање Војина Шуњке дружење је настављено у оближњем ресторану.

 
Позив на Скупштину Удружења ОМЛ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 26 фебруар 2019 08:06

Управни одбор Удружења Огњена Марија Ливањска, Београд упућује члановима Удружења

П О З И В

За Девету седницу Скупштине Удружења, која ће се одржати Београд у суботу 02. марта 2019. године у сали СО Звездара (велика сала), Булевар краља Александра 77, са почетком у 17 часова.

Уз позив вам достављамо:

1. Извештај о раду Удружења у 2018. године

2. Предлог плана рада Удружења за 2019. годину

Финасијски извештај биће уручен чланивима пред почетак седнице Скупштине.

Надамо се да ћете ускладити своје обавазе на начин који ће вам омогућити лично присуство и активно учешће на Скупштини, са предлозима, сугестијама и питањима од значаја за квалитетнији рад Удружења и добробит нашег завичаја и нашег народа.

До СО Звездара можете користити ГСП аутобуске и трамвајске линије које саобраћају до станица Вуков споменик, Рузвелтова, Булевар краља Александра и Машински факултет (2, 5, 7, 12, 25, 25п, 26, 27, 32, 37, 65, 74, ЕКО 1), као и Беовоз (од Раковице, Батајнице, Београд центра, Овче, Панчевачког моста) до станице Вуков споменик.

За више информација: 0646155073 или 0646130103.

Све оне који неће моћи да присуствују молимо да овласте некога ко ће бити присутан на скупштини да учествује у раду скупштине у њихово име. Пример овлашћења можете наћи у прилогу, а можете послати попуњено на емаил:  Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели м

До скорог виђења

Председник Удружења                                                                  Председник УО

Никола Петровић ср Гордана Достанић ср

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM