Select Your Language

Browse this website in:
Одржан састанак Челебићана о ограђивању сеоског гробља ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 26 фебруар 2019 08:09

СЛИКЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ: https://omlivanjska.com/2019/02/20/celebicodborgroblje/

У недељу 17.02.2019 у просторијама српских завичајних удуржења кантона 10 на Новом Београду одржан је састанак Челебићана.

На позив Одбора за изградњу ограде на гробљу у Челебићу одазавло се 12 Челебићана. Разговарало се о неколико тачака дневног реда:

– извештај о раду Одбора између две седнице;

– начину информисања Челебићана и њиховој мотивацији да подрже пројекат изградње нове ограде;

– пројекат изградње нове ограде;

– информисање о прикупљеним средствима;

– разно.

На састанку је Славко Вујановић је одржао уводну реч, рекавши да је извођач радова Весо Катић већ у другој половини марта спреман да крене са радовима и указао на чињеницу да нема довољно средстава ни за прву фазу радова, те да се мора појачати рад на прикупљању средстава да се цео пројекат неби довео у питање.

Истакао је да код људи које је Одбор контактирао постоји воља за учешћем али је конкретан прилив средстава и даље скроман. Душко Шуњка је присутне упознао са пројектом за изградњу оградног зида и гробљанске капеле који је израдио, представивши присутнима како би то све изгледало. Овај пројекат је на састанку и усвојен као меродаван за извођење радова.

Договорено је да сви присутни покушају обавестити чланове својих фамилија, комшија и пријатеља Челебића да се укључе у овај пројекат.

До 01.03.2019 чланови Одбора ће посетити Челебић и у сарадњи са црквеном Општином Лијевно обавити техничке и административне припреме за почетак радова.

Једна од тачака дневног реда је била и (не)рад старог Одбора села Челебић у оквиру Удружења ОМЛ. Већ скоро две године блокиран је рад због неактивности трочланог одбора, те су се сви сагласили да су се стекли услов за избор новог Одбора села Челебић у оквиру Удружења ОМЛ.

Још једном се моле сви Челебићани да својим новчаним уплатама било на рачун Удружења ОМЛ број: 160-380800-45 са позивом на број 30062013 или директно прилогом неком од чланова одбора помогну овај важан пројекат.

Наредни састанак је договорен за 17.03.2019, до кад ће се знати коначни детаљи око изградње ограде и коначан списак приложника, на основу чега ће бити донета коначна одлука о томе да ли се може кренути у реализацију пројекта.

Састанак је потрајао скоро два сата, а на инсистирање Војина Шуњке дружење је настављено у оближњем ресторану.

 
Позив на Скупштину Удружења ОМЛ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 26 фебруар 2019 08:06

Управни одбор Удружења Огњена Марија Ливањска, Београд упућује члановима Удружења

П О З И В

За Девету седницу Скупштине Удружења, која ће се одржати Београд у суботу 02. марта 2019. године у сали СО Звездара (велика сала), Булевар краља Александра 77, са почетком у 17 часова.

Уз позив вам достављамо:

1. Извештај о раду Удружења у 2018. године

2. Предлог плана рада Удружења за 2019. годину

Финасијски извештај биће уручен чланивима пред почетак седнице Скупштине.

Надамо се да ћете ускладити своје обавазе на начин који ће вам омогућити лично присуство и активно учешће на Скупштини, са предлозима, сугестијама и питањима од значаја за квалитетнији рад Удружења и добробит нашег завичаја и нашег народа.

До СО Звездара можете користити ГСП аутобуске и трамвајске линије које саобраћају до станица Вуков споменик, Рузвелтова, Булевар краља Александра и Машински факултет (2, 5, 7, 12, 25, 25п, 26, 27, 32, 37, 65, 74, ЕКО 1), као и Беовоз (од Раковице, Батајнице, Београд центра, Овче, Панчевачког моста) до станице Вуков споменик.

За више информација: 0646155073 или 0646130103.

Све оне који неће моћи да присуствују молимо да овласте некога ко ће бити присутан на скупштини да учествује у раду скупштине у њихово име. Пример овлашћења можете наћи у прилогу, а можете послати попуњено на емаил:  Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели м

До скорог виђења

Председник Удружења                                                                  Председник УО

Никола Петровић ср Гордана Достанић ср

 
Божићни празници у Ливну и Ливањском пољу ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 14 јануар 2019 10:12

СЛИКЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ: https://omlivanjska.com/2019/01/13/bozic2019/

Бадњи дан и Божић, дани када славимо рођење нашег Господа Исуса Христа, прослављени су свечано и радосно у парохијама широм Ливањског поља, од Ливна до Пеуља. Богослужења су одржава у храмовима у Ливну, Губину, Врбици и Црном Лугу, окупљајући оне православне Србе који и даље живе на својим огњиштима, као и оне који се труде да их обиђу и удахну им макар мало живота током великих празника у години.

На Бадњи дан, Света Литургија је служена у цркви Успења Пресвете Богородице у Губину, где се окупило мноштво народа из ове парохије. Један број верника је приступио и светим тајнама исповести и причешћа. Након Литургије, освећен је бадњак који су мештани околних српских села унели у порту храма.

Након Свете Литургије у Губину, богослужење је одржано и у Врбичкој цркви посвећеној Силаску Светог Духа на Апостоле. И овде су се верници окупили да поделе радост Бадњег дана и заједно наложе бадњак испред свога храма.

У поподневним сатима, вечерње богослужење је окупило верни народ лијевањске парохије у храму Успења Пресвете Богородице у Ливну, коме су присуствовали и верници из Дувна. Посебну радост овом окупљању дала су наша деца, која су за Бадњи дан припремила и приредбу са рецитацијама, припремљену у оквиру школе српског језика и књижевности, коју под окриљем парохије води Ана Кришто.

У вечерњим сатима, на богослужењу су се окупили и верници црнолушке парохије. Након службе у храму Св. Пророка Илије у Црном Лугу, испред храма је освећен и запаљен бадњак, а припремљено је и послужење за окупљене.

На сам Божић, празнична Литургија је служена у Ливну. Већина верника је приступила светим тајнама исповести и причешћа.

LAST_UPDATED2
 
Честитка и распоред богослужења ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
субота, 05 јануар 2019 08:22
Свим члановима и поштоваоцима Удружење Огњена Марија Ливањска желимо срећне и благословене Божићне и Новогодишње празнике уз традиционални хришћански поздрав:
Мир Божији - Христос се Роди!
У прилогу шаљемо и распоред богослужења у Ливањском пољу током Божићних празника.

6.1. Бадњидан у 10.00 часова (Губин)

6.1. Бадњидан у 13.00 часова (Врбица)

6.1. Бадњидан у 17.00 часова (Ливно)

6.1. Бадњидан у 19.00 часова (Црни Луг)

7.1. Рођење Господа Исуса Христа – Божић у 8.00 часова (Ливно)

Cestitka2.jpg
LAST_UPDATED2
 
Гробље у Губеру ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
субота, 05 јануар 2019 08:14

Преглед уплата у 2018. години

ОРИГИНАЛНИ ЛИНК: https://omlivanjska.com/2018/12/30/gubergrobljeprilozi2018/

Пред крај 2018. године, користимо прилику да поделимо са свима списак приложника за обнову гробља у Губеру.

Током ове године, покренута је акција прикупљања прилога за обнову Губерског гробља, пре свега за изградњу новог оградног зида око гробља. Писма су послата поштом већини оних чији чланови породице су сахрањени на Губерском гробљу.

Подсећања ради, није одређен конкретан износ који би требало уплатити по гробном месту, кући или породици, већ је свима остављено на вољу да уплате прилог у складу са њиховим могућностима и осећајем обавезе и одговорности према прецима, свесно имајући у виду да нису сви они који су дужни да уплате свој прилог истих материјалних могућности.

Списак појединачних уплата до 28.12.2018. године можете наћи испод.

 

LAST_UPDATED2
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM